Axis Mountrose

Project Description

Comprising of 16 numbers of unique units spread over 4 levels, each apartment sees a distinct grouping of private and common spaces creating typological diversity.Each of these units individually opens up to a double height deck with a tree court or overlooks a tree court at the lower level making all spaces experientially unique. These double height volumes carved out through the diagonal corners on the ground level of the building are determined by the solar orientation. The cantilevered spaces above act as sun shading for the decks and offer flexibility to integrate the outdoors with the interior spaces. Patterned ‘Jali’ blocks as vertical screens enhance occupant’s security along with unhindered natural ventilation & passive cooling. The play of light and shadows with the jalis & composition of different volumes enhances the visual and experiential impact of the building facade.

 

Project Details

  • Project: Axis Mountrose
  • Built-up area: 22000 Sqft
  • Year: 2017
  • Place: Bengaluru