Courtyard house

Project Description

The clients brief for this project saw a strong interest in an “internal courtyard space”. The design was thus conceptualized and evolved as a harmonious blend of the outside with the inside.  The house is climatically designed making it less dependent on mechanical (re)sources. The internal court also extends as a water body along the breadth of the building, which is oriented in the direction of the wind and helps in controlling the internal environment. The landscape is designed to be more productive and allows the greens to cover the building façade in progression.

Publications: Contemporary Houses by Indian Architects, IAG publications, 2015

Project Details

  • Project: Courtyard house
  • Built-up area: 4500 Sqft
  • Year: 2014
  • Place: Bengaluru